Naturhistoriska riksmuseet

Naturhistoriska riksmuseet etablerades i Stockholm år 1819 och är ett biologiskt och geologiskt museum. Museet är Sveriges allra största museianläggning och byggnaden som finns idag är ritad av arkitekten Axel Anderberg och invigdes år 1916.museum i Stockholm

Museet har flera permanenta utställningar som är mycket intressanta och lärorika. På naturhistoriska riksmuseet kan du se otroligt mycket. Bland annat så har dem en permanent utställning som heter ”Människans historia” i denna utställning får du följa med i hur vi människor utvecklades och allt de som vi varit med om i vår utveckling. Dem har också en permanent utställning som heter ”Uppdrag: KLIMAT” denna utställning handlar om hur vårt klimat är, hur vårt klimat kommer att förändras i framtiden och vilka olika konsekvenser detta kommer at föra med sig.

Museet har fler permanenta utställningar än de som nämnts ovan. Den permanenta utställning som brukar uppskattas extremt mycket är utställningen vid namn ”4 ½ Miljarder år” I denna utställning får du se dinosaurier och får vara med och se berättelsen om hur vår jord skapades. Denna berättelse brukar var mycket fascinerande att ta del av och att få se dinosaurier brukar uppskattas av såväl stora som små.

Naturhistoriska riksmuseet är verkligen ett museum värt att besöka om du är i eller i närheten av Stockholm. Museet har otroligt mycket kunskap och information som de älskar att dela med sig av. Där finns alltid någonting som kan vara roligt att ta del och finns där något bättre sätt att ta del av information och historia än att upptäcka den själv?

Låt dig själv upptäcka historian och dess rikedom i ett hav av dinosaurier, djur och natur från Sverige. Visdom från väldens vita delar Arktis, Antarktis och en stor utställning om småkryp, kräldjur och insekter. Allt detta och mycket mer så som vattenlivet i världen och en massa annat kan du hitta på detta museum. Ett museum där du får ta del av allt som världen har erbjudit, erbjuder och av det som kan komma att hända med klimatet i framtiden.