Rackstadmuseet

RackstadmuseetEn av Arvikas största stoltheter i byn är Rackstadmuseet. Här finns flera lokala konstnärer. Några av alla dessa är.

Christian Eriksson

Christian Eriksson är en av de stora skulptörerna som kommer från Arvika. Flyttade tidigt ifrån hemstaden för att tillbringa tiden och utbilda sig utomlands. Han befann sig i Paris under en fyra års period för att utbilda sig till skulptör. En spännande historia är att hans tomt är en del av Rackstadmuseet.

Alfred Ekstam

Alfred är en man som jobbar sig fram som målarlärling i staden. Dock gick det ekonomiska inte runt när konsten lockade. Som tur är lockades han av Bröderna Erikssons möbelsnickeri där han fick måla. Framförallt var det dekorationsmålning. Tyvärr omkom Alfred på vägen till Karlstad på sin cykel.

Det som finns samlat på Rackstadmuseet är en samling av konst, konsthantverk, möbler, textiler glas och liknande som har den anknytning till Arvika och dess verksamheter.

Kaffe i Arvika

När man ändå besöker Arvika så förknippas även staden starkt med just kaffe och kaffemaskiner. Coffee Queen bildades i Arvika och växte fram som tillverkare. Erbjöd hela världen kaffemaskiner till bra priser. Utöver detta finns även kaffebutiken Beanit i staden. Beanit säljer endast kaffe över nätet och man kan välja avhämtning på deras lager.

Att kaffe och kaffemaskiner är en stor del av Arvikas historia är uppenbart. Beanit är ett företag som säljer många facsinerande kaffetillbehör. Några roliga tillbehör är denna Aeropress som påminner om en sorts kaffepress. Utöver detta finns det kvarnar och kaffe av alla möjliga slag. Framförallt kaffe från Italien. Såväl bryggkaffe som espressokaffe finns att välja på. Så gör man ett besök i Arvika på Rackstadmuseet så ska man även passa på att beställa kaffe från Beanit.se. Då kan man enkelt hämta upp det på deras lager så har man slagit 2 flugor i en smäll.