Vasamuseet

Är du på besök i Stockholm eller är du som bor i staden kanske enbart ute efter ett utflyktsmål för dagen? I Stockholm finns det otroligt mycket att göra såväl soliga som regniga dagar så dagarna behöver absolut inte bli tråkiga eller långdragna.

Museum har Stockholm gott om och ett museum som brukar uppskattas av många är Vasamuseet. Museet ligger på södra Djurgården i Stockholm och sedan den 15 juni 1990 härbärgerar museet regalskeppet Vasa som är en del av Statens maritima museer.museum i Stockholm

Skeppet har väldigt mycket historia med sig. Det var den 10 augusti år 1628 som skeppet Vasa seglade ut på sin jungfrufärd. Men resan blev inte speciellt lång. Skeppet sjönk redan i Stockholms hamn inför alla de förväntansfulla åskådare som stod och tittade på. Väldigt sorgligt och en stor besvikelse för många. Man försökte flera gånger att bärga skeppet, men efter flera misslyckade försök så gav man till slut upp och lät skeppet Vasa ligga kvar i hamnen. Men när hon sedan bröt vattenytan år 1961, 333 år senare så var Vasa skeppet ett nästan orört 1600-tal vilket för många kändes alldeles underbart då det var en stor bit historia som kunde upptäckas på nytt.

Vasamuseet är väldigt intressant att gå runt och titta i och brukar uppskattas av så väl barn som vuxna. De rustika skapelserna och historierna gör skeppet spännande. Här finns mycket intressant att lära sig och framförallt flera olika detaljer att titta på. Vasa skeppet är ett fantastiskt skepp och historian den bär med sig är väldigt unik.

Men visst finns det även annat roligt att göra i Stockholm om du inte riktigt känner för att besöka ett museum. Exempelvis här hittar du spa nära Stockholm vilket är en utmärkt idé om du känner för att ta det lugnt.

Staden bjuder också på mängder av härliga byggnader, härliga restauranger, caféer, och mängder av shopping om du tycker det är roligt. I Stockholm finns verkligen mängder av saker att göra så du kommer garanterat inte ha tråkigt under din vistelse i staden. En händelselös dag i Stockholm finns helt enkelt inte det är alltid någonting som händer.